fbpx

Tidsstudie

Så hurtigt går det

Første Kultur

Den er på ca. 1 ha med godt 6000 træer plantet.

Træernes størrelse er fra omkring skridt højde og op. 5 år gamle. Halvdelen af dem er fra navle til bryst højde. Jeg gjorde som jeg plejer med reparations og tvege klip rundt omkring, en hel del alm. grenrettere og 126 spritnye toppii plader. Tiden gik med det og 1 go lang telefonsamtale med brormand, en gang afhentning af toppii-plade hjemme i garagen. Afstand 2 x 100 m med trillebør og en lille drikkepause.

Alt i alt 2,5 time.

Anden Kultur

Kulturen her er på ca 2,2 ha. Ca.12000 stk. Nordmann-juletræer tilbage efter lavningen tog sit. Træerne her er 7 år og noget spredte i størrelse pga. svag jord og start. Men der er vist et godt gennemsnit i omkring godt navlehøjde.

Erfaring fra i går så vi kan få lidt fart på: Prøver her at forberede det lidt bedre, så jeg ikke skal ud med trillebør. Har fået udviklet en bedre prototype lomme til toppii pladerne. Den kan indeholde ca. 30. stk. Træerne har brug for lidt mere til klipning for at minimere antallet af skrottræer.

Fakta 412 stk toppii plader og 6,5 time alt i alt.

Erfaring indtil nu:

Meget hurtigere til at klare formgivningen af juletræerne og øverste grenkrans. Hvis du kan slippe afsted med det, bruger du Toppii i stedet for grenrettere. Grenretterne kan bruges til at styrer toppii pladen. Toppii kan bruges til at afstandsbedømme til klipning af grenene den rigtige længde.

Og ikke mindst der er ikke så mange svære beslutninger der skal tages, så alle kan være med. Bare på med Toppii.