fbpx

Om Toppi

Toppii effektiviserer dyrkningen

Opretstående grenkranse er et fænomen alle juletræsproducenter kender til.  Det er især blevet en udfordring de senere år, måske på grund af de store nedbørsmængder, med ødeliggende mulighed for at opnå et fornuftigt udnyttelsesprocent i de plantede og salgbare kulturer rundt omkring i Danmark og Europa. Træerne med fænomenet er nærmest usælgelige eller meget nedadgående i kvalitet og derved en stor belastning for gennemsnitsprisen i kulturen.

Hvis man er uheldig med mange af disse træer er arbejdstiden med, at reparere i august og september eller hvis man lader dem stå hen over vinteren næsten uoverskuelig, og det bliver sjældent et rigtig godt resultat med nuværende produkter og teknikker.

Derfor er det rettidig omhu og det at være på forkant i sine kulturer nøgleordet i Toppii ’s udvikling.

toppiiToppii er et helt nyudviklet og designbeskyttet produkt til reparation og formgivning af øverste grenkrans i juletræer med opretstående grenkrans eller enkeltgrene. Toppii er udviklet til, at holde alle grene nede i den rette vinkel på en gang.

Det unikke i Toppii er, at dens design også samtidig giver mulighed for, at reparere for skader eller manglende sidegrene i øverste grenkrans, ved hjælp af fikseringsmuligheder med pladens udformning af de resterende tilbageværende grene, så der igen kommer symmetri i grenkransen. Her taler vi om en eller ja to arbejdsgange, der på en gang i nemhed og hastighed rykker os mange skridt frem i tidsbesparelse.

Toppii er udviklet af en erfaren juletræsproducent fra Thy med rigtig dygtige sparringspartnere. Derfor er der lagt stor vægt på, at klare flere opgaver i samme operation med få midler.

Opgaver, enhver vil kunne lære og er derfor også særdeles attraktiv for større producenter med ansatte, der skal kunne udfører opgaven med stor sikkerhed og hurtighed.

Lige netop hastigheden er et vigtig parameter i nutidens juletræsdrift med de mange daglige opgaver og mandskabsmangel i spids belastende perioder.

I instruktionsfilmene vil i kunne se nemheden i anvendelsen og hvor lidt tid, der bruges ved det enkelte træ i forhold til mange kendte metoder.

Slut med arbejdskrævende "juletræspynt"

Slut med arbejdskrævende “juletræspynt”

Der er også tænkt på arbejdsmiljøet med hensyn til vægt. Pladerne vejer ca. 80 g. Toppii er formet således, at de er nemme at lægge i og tage op af det ekstra udstyr vi udvikler senere på året. Det udstyr kommer til at passe til de tasker, vi går med i kulturen, og som de fleste bruger i dag. Det vil kommer til at gøre at man har mindre end 4 kg med plus de klemmer, og andre dele, man skal bruge til Toppii.

Er der mange træer i rækken må man lægge depoter ud i hver ende af kulturen.

Toppii plader hænger ikke sådan sammen i taskelommen, som mange aktive producenter vil kunne nikke genkendende til med andre produkter.

 

Toppii lægges forsigtigt oven i træet her sidst i august og september, når træet er afmodnet og klar til det. Husk det er vigtigt, at træet er færdig med væksten, så grenene ikke bøjer opad, der hvor pladen når til. Det er ikke samme tidspunkt år for år, og alt efter hvor man befinder sig i verdenen samt træets vækst. Pladen kan i langt de fleste tilfælde holdes fast med en fugleklemme over pladen. I grelle tilfælde er der mulighed for to klemmer eller at montere strips i et af 8 mm hullerne ved midten. Der er også mulighed for at bruge et af de 10 større huller til klemmer.  De 10 huller bruges også sammen med slidserne i kanten til at grenrette for fejl i øverst krans.

Efter de ca. to til tre uger, når de rettede gerne har sat sig, indsamles Toppii pladen igen, fordi den skal selvfølgelig genbruges. Det er også vigtig, at pladen ikke lægger så længe, at der er risiko for algedannelse, så det skal man huske at holde øje med, og det er vi nødt til at tage forbehold for.

Vi har lavet den i en lys og til dels gennemsigtig plast, så der er mindst muligt varmepåvirkning på grene og nåle. Da vi ikke kan forudse alle klimaforhold i verden tager vi også forbehold for brugen i forhold til mulig svidning.

Pladerne er lavet af plast med tynd kant, så de er ikke beregnet til at kaste med af hensyn til andre personer og pladernes slidser.

Hastigheden og fikseringsmulighederne herom vil vi lade instruktions filmene illustrere.

Pladerne skal indsamles før høsten, vinteren, og blæsten og ikke mindst før næste års ny vækst. De skal jo kunne løftes af toppen før topknopperne svulmer. Alt lige som vi allerede gør med andre produkter til opgaverne.

I tilfælde af stærk blæst skal pladerne tilses og evt. indsamles, for at undgå skader på træerne.

Brug af tågesprøjte og andre luft drevne redskaber skal bruges før isætning af Toppii pladerne. Så ud og skadedyrsbekæmp samt farve gødske før brug af Toppii produkterne.

Vi er desværre nødt til, at tage forbehold for ovenstående forhold, i det der er mange forhold i drift af juletræer, vi ikke kan forudse og helt ude af vores hænder.

Toppii pladerne ligges let i de kraftige kvalitets kasser, de blev leveret i, så de nemt oplagres i virksomheden med et minimum af opbevaringsplads.

Miljøet har som sagt herover med kasserne også været et vigtig parameter i udviklingen. Toppii er selvfølgelig lavet af UV bestandig plast støbt i Thy, Danmark med fokus på bevarelse af arbejdspladser og et minimum af miljøbelastende transport.

Ekstraudstyr:

Toppii er klargjort til ekstraudstyr, man kan tilkøbe til at oprette manglende eller skæve toppe.

Toppii topretterne er lavet af ø 3 mm rundprofil stål, der er rustbeskyttet. De er bukket således, at de passer ned i et eller flere af de små huller, der er omkring hullet til toppen i Toppii pladen. Hullerne er stramme som de skal være for at holde toppen,  så øvelse gør mester ved af og på montering af topretterne. Der er mulighed for, at montere op til fem Toppii topretter alt efter hvor stiv eller skæv toppen er.

Toppii topretterNormalt er to stk. Toppii toprettere nok til de fleste versioner af top reparationer. Og sikke en time løn man kan holde sig her også.

Ø3 jern er et spidst produkt, så man skal passe på sine øjne med øjenværn.

Ikke den billigste løsning lige her og nu, men man spare nogle strips eller andre fikserings produkter under grenkransen og derved tid i arbejdsprocessen. Så på sigt tjenes det hjem. Ja, så skal man heller ikke have meget andet end et rør i tasken til Toppii topretterne sammen med Toppii pladerne, stips, maxtang, klemmer eller hvad man holder af, at bruge i dag. Mange har jo fuglepinde med klemmer, til at sidde ude i kulturen alligevel, så de er lige ved hånden. Se instruktionsfilmene herom.

Toppii topretterne er ligeledes produceret på en mindre maskinfabrik for at bevare produktionen i Danmark og miljørigtig transporttid. De to producenter og Toppii pladernes opfinder er fra Thy i Nordvestjylland, som er et kendt område med en masse særegne produkter såsom Flotte juletræer, Nationalpark Thy, Nordmannssnaps, Cold Hawaii osv. Det, at de beligger nær hinanden sikre at produkterne kan pakkes på samme paller med mindst mulige omkostninger og miljømæssige korrekt transport.

Håber, i vil gøre brug af vores Toppii produkt med stor velbehag for de mange sparrede arbejdstimer med et virkeligt godt kvalitetsløft.  Go’ fornøjelse og tak for jeres tid.